28 اسفند 1398

نفوذکارفرمادرهیات تشخیص اداره کار

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مستمری
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.
طبق قرارداد یکساله ای که با کارفرما منعقد کرده بودم قبل از اتمام قرارداد کار کارفرما من رو از کار اخراج کرد. در هیات تشخیص به استناد ماده ۲۵ قانون کار و بند دال ماده ۲۱ قانون کار حکم ابقا به کار خواستم و قرارداد رو ارائه کردم در دادنامه هیات تشخیص همه چیز لحاظ شد به غیر از حکم بازگشت به کار که اخراج موجه بدلیل زوال زمینه اشتغال عنوان شد علت ان این بود که کارفرما به تلافی بازگشت به کاری که خواسته بودم به دروغ و با حیله بر علیه بنده از کارگران و مشتریان خودش درکاغذ شهود اخذ کرده بود که بنده حین کار فحاشی و اهانت میکنم. در هیات حل اختلاف نیز بنده اماده به کار بودنم رو اعلام کردم و گفتم اخذ شهود بر علیه کارگر بر خلاف رویه ائین دادرسی کار و دیوان عدالت اداری محسوب میشه و کارفرما با این ترفندهاوحقه ها میخواد مانع صدور حکم بازگشت به کار بنده بشه. کارفرما با توجه به نفوذ و رشوه ای که به هیات تشخیص داده بود عمدا در نوبت اول و دوم به جلسه هیات حل اختلاف نیومد و قرار شد در نوبت سوم بازرس به محل کارگاه اعزام بشه جهت تحقیق بررسی علل اخراج از کار و قرارداد یکساله ای که فی مابین منعقد شده بود. با توجه به اینکه بنده قرارداد کتبی دارم. هیات حل اختلاف عمدا پرونده رو به بازرسی داد که اخراج بنده رو از طریق بازرسی موجه جلوه بده چون عمدا نمیخوان رای هیات تشخیص در هیات حل اختلاف عوض بشه و تغییری کنه. البته هنوز رای هیات حل اختلاف در نوبت سوم صادر نشده الان چکار بایستی کنم تا به حقم که بازگشت به کار هست برسم؟(متاسفانه به مشکل برخوردکردم خواهشابصورت کامل وشفاف توضیح بدید.)

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام صدور رای مبنی بر عدم برگشت به کار به دلیل زوال زمینه شغلی را باید از مطالعه قرار داد بررسی کرد اگر شغل خاصی ذکر شده و آن شغل عملا موجود نیست رای صحیح است اما اگر شغل خاصی ذکر نشده رای اشتباه بوده و کارفرما مکلف به پذیرش شما و ادامه فعالیت شما خواهد بود