17 مرداد 1401

اثبات مالکیت باتوجه به پرونده مطروحه

دسته بندی : حقوقی | املاک
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام بنده ۶سال پیش یه آپارتمان به صورت پیش فروش از یک سازنده گرفته ودر انجا سکونت دارم از قرار معلوم سازنده از یه خانم پول ربوی میگیره و همین ملک رو به صورت صوری قبل از معامله بنده به ایشان میفروشدو در مبایعه نامه ایشان ثمن معامله ۳۳۰ میلیون نوشته شده ولی متن مبایعه نامه نشاگر اینه که ۱۵۰ میلیون تومان مابینشون رد و بدل شده نه ۳۳۰ میلیون سپس بعد از ۴ ماه در حالی که بنده تو ملک سکونت داشتم همان خانم همین ملک رو دوباره به خود سازنده به قیمت ۲۰۰ میلیون تومان میفروشه و سازنده نیز قسمتی از مبلغ رو نقد و برای مابقی مبلغ، چک بنده را که از بابت ضمانت تنظیم سند همین ملک داده بودم به خانم میدهند و تو مبایعه بینشون شرط میذارن که اگر چک برگشت بخوره معاملشون فسخ خواهد شد لذا با توجه به اینکه چک بنده به خاطر عدم تنظیم سند پول نداشت خانم میره چک رو برگشت میزنه سپس ابتدا نسبت به وصول چک از بنده و سازنده شکایت میکنه سپس از اونجا نتیجه نمیگیره میره از سازنده شکایت کیفری فروش مال غیر میکنه سپس میره رضایت میده در مرحله بعد میره از شورای حل اختلاف شکایت میکنه و از انجا تایید فسخ معامله بین خودش و سازنده رو میگیره و بعدش میاد از دادگاه حقوقی از بنده به عنوان تصرف عدوانی و از سازنده نیز فروش مال غیر به عنوان حقوقی شکایت میکنه خوشبختانه دادگاه به نفع بنده رای داده و قرار رد دعوی صادر کرده این خانم دوبار از بنده و سازنده شکایت کرده و هر دوبار هم دادگاه قرار رد دعوی صادر کرده و ایشان را در ملک ذینفع ندانسته توضیح اینکه سازنده در دادگاه نسبت به صوری بودن معاملشون اقرار کتبی کرده این خانم الان برای بار سوم با در دست داشتن رای شورای حل اختلاف و مبایعه نامه شکایت کرده با این تفاوت که اینبار زرنگی کرده فقط از سازنده ملک نسبت به الزام به تنظیم سند شکایت کرده و بنده رو طرف دعوی قرار نداده بنده هم میخوام ورود ثالث بدم سوالم اینه که وکیل بنده میگن که برای اینکه مسله رو ریشه ای حل بکنیم دادخواست اثبات مالکیت ویا بیع بدیم و صوری بودن معامله ایشان را مطرح کنیم ایا به نظرتون این راه حل بهتره ویا اینکه فقط از خودمون با توجه به رای های قبلی دفاع کنیم بهتره با تشکر کدام راه حل بهتر و مطمعن تره لطفا پیشنهاد بدین ممنون

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم باتوجه به ابنکه دعوی مطروحه بین سازنده و خریدار واهی ربطی به شما ندارد بهتراست مالکیت خود را اثبات و معامله های طرفهای دعوی خود را ابطال نمایید ضمنا اگر بتوانید با مدارک قبلی و احکام ورود ثالث را انجام دهید نتیجه سریع تر اخذ خواهد شد و الزام به تنظیم سند را بخواهید