21 مرداد 1401

سوال در خصوص مقررات نکاح

دسته بندی : خانواده | فسخ نکاح
علیرضا فضلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام ‌وخسته نباشید.
ماده ۲۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱:
ثبت نکاح دائم، فسخ و انفساخ آن، طلاق، رجوع و اعلام بطلان نکاح یا طلاق الزامی است.
ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱:
چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می‌شود. این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاح یا طلاق استنکاف کند نیز مقرر است.
سوال۱.تفسیرموادقانونی‌فوق‌به‌چه‌شکلی‌هست‌واینکه‌شرایط‌احراز‌عناصر جرم درمواد‌قانونی‌فوق‌به‌چه‌صورتی‌می‌باشد،عنصرقانونی،عنصر‌مادی،عنصرمعنوی؟
سوال۲.واینکه تمکین عام‌وخاص‌درزندگی‌مشترک شامل چه مواردی می‌شود؟
سپاس فراوان.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام مطابق مقررات ثبت فسخ طلاق نیز در ثورت استنکاف عمدی زوج قابل مجازات است تمکین خاص یعنی برقراری رابطه خاص زناشویی یعنی رابطه جنسی و تمکین عام یعنی در روابط زوجین زوجه پذیرش خصایص ریاست زوج بر خانواده را داشته باشد