21 مرداد 1401

امکان اعتراض ب تقسیم نامه وجود دارد؟

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر.
مادرم ارث پدری که بهش رسیده خیلی ناچیزه در مقابل ارثی که به دایی هام رسیده
در واقع دایی من به میل خودش تقسیم کرده
و بیست سال پیش از بی سوادی مادرم سو استفاده کردن و ازش امضا گرفتن
میخام بدونم میتونیم نسبت به این ارث اعتراض کنیم و قانونی تقسیم بشه؟
هیچ گونه ثبت رسمی هم نشده
فقط ظاهرا برگه دست نویس توافقی بوده

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ مستحضر باشید تقسیم نامه ای ک با توافق همه وراث تنظیم شده باشد و بنوعی جملگی وراث آن را تایید کرده باشند و مکتوب شود معتبر بوده و قابل استناد هست در صورت انکار یا شبهه از جانب احدی از وراث بار اثبات بر دوش ایشان هست و صرفا زمانی میتوانید ب ابطال تقسیم نامه مبادرت کنید ک اکراه و اجبار یا عدم و قصد و نیت مادرتان را ب اثبات برسانید ک موضوع ساده ای نیست بدوا باید برای ابطال تقسیم نامه و سپس تقسیم ترکه طرح دعوا شود.این را نیز مدنظر داشته باشید ک سهم فرزندان ذکور در ترکه بطور قانونی دوبرابر اناث هست موید باشید