08 مرداد 1399

اعسار از هزینه دادرسی مهریه

دسته بندی : خانواده | اعسار
زهره هادی نژاد
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام درخواست مهریه کردم که زوج یک هفته قبل از درخواست من از طریق اداره ثبت ماشین خود را فروخت و چون مالی نداشت در دفتر قضایی درخواست کردم که به من برگه ای دادن که اعسار از هزینه دادرسی هست من کسی را ندارم که شهادت بدهد به جز دامادامون که میگویند اگر بیایم بعدا زوج برای ما ایجاد مزاحمت میکند آیا زوج میفهمه چه کسانی برای من شهادت دادن یا نه؟ و اینکه اگه من خانه به نامم باشه و مستمری بگیر از همسر اولم که فوت کرده است باشم و دو فرزند از همسر اولم دارم اعسار من از هزینه دادرسی رد میشود تو رو خدا روزای سختی رو میگذرونم کمکم کنید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و عرض ادب بله زوج در صورت مطالعه پرونده می تواند اسامی شهود را مشاهده نماید. و در رابطه با سوال دوم بله امکان رد شدن درخواست اعسارتان وجود دارد با توجه به قسمت دوم ماده قانون آیین دادرسی مدنی که : هرگاه مُعسِر به تادیه تمام یا قسمتی از هزینه دادرسی متمکن گردد، ملزم به تادیه آن خواهد بود همچنین اگر با درامدهای خود بتواند تمام یا قسمتی از هزینه دادرسی را بپردازد دادگاه با درنظر گرفتن مبلغ هزینه دادرسی و میزان درآمد وی و هزینه های ضروری زندگی مقدار و مدت پرداخت هزینه دادرسی را تعیین خواهد کرد.