22 مرداد 1401

سوال کاربر در مورد بینه و بازنشستگی

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | مستمری
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام.ببخشید من ۸سال بیمه بودم و بعد زایمان از کار اومدم بیرون بعد مشاغل آزاد بیمه ریختم فقط بازنشستگی .اگر تا ۲۰سال الان واریز کنم میشه بازنشست بشم؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم باید شرایط بازنشیتگی را داشته باشید سن شما نیز در بازنشستگی مهم است به طور کلی انواع بازنشستگی بانوان عبارت است از: ۱-بازنشستگی با ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه ۲-بازنشستگی با ۵۵ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه ۳-بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۴۲ سال سن برای مشمولین قانون کار ۴-بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب در مشاغل سخت و زیان‌آور ۵-بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه بدون شرط سنی برای جانبازان ۶-داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن برای معلولان عادی ۷- داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی ۸- داشتن ۵۵ سال سن با حداقل۱۰ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت حق‌بیمه؛ در این حالت بیمه‌شده می‌تواند با ۱۰ سال سابقه و بیشتر تا ۲۰ سال، درخواست بازنشستگی کند