05 مهر 1401

در صورت عدم انتقال سند چه کاری انجام دهم؟

دسته بندی : حقوقی | الزام به تنظیم سند
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام بنده یه خودرو زانتیا گرفتم و فقط بر روی برگه معمولی با دست خط خود فروشنده برام قولنامه نوشته و برای تنظیم سند هم‌وقت مشخص کرده که بعد از وصول اولین چک سند بنامم بزنه، اما نه وکالتی به اسمم زده و نه مدارکی بهم داده، و نه پلاک و نه سند به اسم خودش بوده، اگر موعد سند آقا رو پیدا نکردم چکار باید انجام دهم چون میگن طرف کلاهبرداره، ممنون میشم راهنمایی کنین

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ مستحضر باشید اگر سند بنام شخص دیگری هست صرفا شخص فروشنده زمانی می‌تواند نسبت ب فروش اقدام نماید ک خودرو ب موجب قرارداد قبلا ب ایشان منتقل شده باشد و یا از مالک خودرو وکالت در اینخصوص داشته باشد در غیر اینصورت فروشنده مرتکب فروش مال غیر شده و مبیع مستحق للغیر تلقی می‌شود ک میتوانید ابطال معامله بدین جهت را خواستار شوید و علاوه بر ثمن‌ خسارات وارده را نیز مطالبه کنید فروشنده علاوه بر مسئولیت حقوقی مسئولیت کیفری نیز خواهد داشت لیکن اگر مالکیت خودرو بموجب قرارداد ولو عادی ب ایشان منتقل شده باشد و اطمینان حاصل کنید معامله صحیح هست و در صورت استنکاف از تنظیم سند می‌بایست دعوای الزام ب تنظیم سند رسمی را بطرفیت فروشنده و مالک سند مطرح نمایید موید باشید