03 اسفند 1399

ایا سکوت مالک در زمان بیع فضولی دلیل بر تنفیذ بیع است ؟

دسته بندی : حقوقی | املاک
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام، شخصی بدون داشتن وکالت از مالک زمین املاک ایشان را به صورت فضولی می فروشد ، مالک زمین در زمان حیات خود معامله را تنفیذ نکرده است و سکوت اختیار کرده است ، سپس بعد از فوت مالک زمین وراث ایشان به شخصی به غیر از فضول وکالت فروش داده اند البته شخصی که وکالت فروش گرفته است زمین های مذکور را نفروخته است ، سیوالی که از خدمت شما دارم این است که آیا صرف دادن وکالت فروش به شخص دیگری به غیر از فضول به معنای رد معاملات فضولی ای است که ایشان تنظیم کرده اند ؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم اگر مالک با علم به بیع توسط بایع فضولی سکوت نموده باشد مطابق ماده ۲۴۹ قانون مدنی تنفیذ معامله محسوب نمیشه و وکالت برای فروش ملک می تواند اماره ای بر رد معامله فضولی باشد