25 اسفند 1399

شکایت از کارفرما‎

دسته بندی : کار، بیمه و تامین اجتماعی | بازگشت به کار
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

اگر کارفرمایی کارگر خود را اخراج کند کارگر چه اقدانی را میتواند انجام دهد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

اگرکارفرمایی کارگری را اخراج غیرقانونی کند،بر اساس ماده 20 قانون کار،کارگر باید ظرف مدت 30 روز به هیات تشخیص روابط کارگر و کارفرما مراجعه کند و در خواست بازگشت به کار ارائه کند; هیات تشخیص کارفرما را فراخوانده و در این خصوص از وی توضیح می خواهد. اگر اخراج کارگر بر اساس دلایل موجه و با طی مراحل قانونی و منطبق با ماده 27 قانون کارباشد کارفرما تنها مکلف به پرداخت حق و حقوق قانونی کارگر است یعنی علاوه برمطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل 1 ماه حقوق کارگر را به عنوان "حق سنوات" به وی پرداخت خواهد کرد اما اگر کارفرمایی دلیل موجهی برای اخراج کارگر نداشته باشد، در این صورت، هیات تشخیص حکم به بازگشت کارگر به محل کار خود را صادر می کند.