معاملات فضولی و باطل

دسته بندی : حقوقی | املاک
حامد محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام بنده اواخر سال ۹۶ یه آپارتمان که سندش اماده نبود از فروشنده ,(امیر خانی) خریدم ویک قطعه چک از بابت تنظیم سند به ایشون دادم توضیح اینکه هم روی چک و هم در مبایعه نامه نوشتم که چک از بابت تنظیم سند میباشد سپس خانمی همین ملک رو که من داخلش سکونت دارم دوباره طی قولنامه دستی که بینشون نوشته شده بود و تاریخ معاملشون بعد از تاریخ معامله بنده هستش به آقای امیر خانی میفروشد و امیرخانی نیز چک بنده رو به ایشان میدهندو تو قولنامه شرط میکنند که اگه چک برگشت بخورد معامله بینشون فسخ خواهد شد لذا با توجه به اینکه چک بنده به علت عدم تنظیم سند پول نداشت چک توسط خانم برگشت زده شده وتایید فسخ معامله رو از دادگاه شورای حل اختلاف گرفته وسپس بعد از ۸ ماه خانم دادخواست شکایت از امیرخانی و بنده رو از دادگاه میکند و در دادخواستش ادعا میکند که آپارتمان رو به امیرخانی فروخته و سپس ایشون نیز ملک رو به بنده منتقل نمودن و چون چک برگشت زده شده در نتیجه ملک خودش رو از امیرخانی میخواد واز بنده هم تخلیه ملک رو میخواد سپس دادگاه رای داد با توجه به اینکه خانم مال غیر رو انتقال داده در نتیجه معامله فضولی هستش و دادگاه رد دعوی کرد توضیح اینکه امیرخانی تو دادگاه ابراز شفاهی کرد که این قولنامه بین خودش و خانم صوری نوشته شده واز بابت ربا هستش الان همان خانم بعد ۸ ماه دوباره طرح شکایت کرده ویک قولنامه تو دادخواستش گذاشته و مدعی شده که ملک رو دو ماه قبل از من از امیر خانی گرفته و سپس زمانی که ملک رو به امیرخانی فروخته متوجه نبوده که امیر خانی ملک رو به بنده منتقل نموده در نتیجه از ایشون به عنوان انتقال مال غیر به صورت حقوقی شکایت کرده و از بنده نیز تخلیه ملک رو خواسته توضیح اینکه همین خانم قبلا از امیر خانی شکایت کیفری مبنی بر انتقال مال غیر کرده بوده ولی رفته کتبا رضایت داده بنده واقعا کیج شدم لطف بگین چیکار کنم این خانوم ربا خوار هستش وفک کنم با فروشنده تبانی کرده بنده سه سال اونجا سکونت دارم چطور تو این سه سال متوجه نبوده که من تو ملکش سکونت دارم با تشکر فراوان

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام کاملا واضح است که مراودات بین خانم و آقای خانی کاملا صوری و یا در زمینه غیر شرعی می باشد ، اما به نظر بنده ، خانم با توجه به اینکه در دعاوی یا شکایات مختلف مبایعه نامه ای ارائه داده که تاریخ آن موخر است نسبت به مبایعه نامه شما ، دیگر نمیتواند در دعاوی جدید مبایعه نامه مقدم ارائه دهد و قعطا چنین مبایعه نامه ای ساخت سند و در نتیجه جعل می باشد ، توصیه میکنم در همه محاکمی که شما جزو اصحاب دعوا هستید حضور یابید و نسبت به اصالت مبایعه نامه ایراد جعل بگیرید