20 آبان 1401

ضم ناظر به قیم محجور...

دسته بندی : ارث و امور حسبی | در خواست نصب ناظر استصوابی
الهه محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
پدرم فوت شده از همسر متوفی قبلیش 7 تا خواهر برادر دارم
الانم با یکی از برادرام در یجا زندگی میکنیم خونمون بصورت دو ساختمان مجزاست نصفش مال ماست نصفش مال برادرم
مادرم 60سال داره و حکم محجوریتش صادر شد
رفتیم کلانتری اونجا چون خواهر و برادرم باهم بر سر ارث و اینا اختلاف دارن و پای مادرم در وسط این اختلاف قرار داره بهشون گفتن چون شما با هم اختلاف دارین من اسم شمارو بعنوان قیم نمینویسم بجاش اسم پسر خودش را مینویسم و ضرورت دارد دادستان نظر قطعی خود را اعلام کند حتی در برگه نوشت که اینا باهم اختلاف دارن بهمین علت اسم پسر تنی مادرم ینی اسم من رو به عنوان قیم نوشت در انتهای برگه هم نوشت که مادرم پیش دو پسرش ینی من و برادر ناتنیم میماند

حالا اگر من قیم بشم با توجه به این که با برادرم یجا زندگی میکنیم ممکنه برای من ناظر تعیین بشه؟خود من میتونم مانع ناظر شدنش بشم؟چون احتمال زیاد داره از سمتش سو استفاده کنه و اذیتمون کنه
اگ وجود ناظر الزامی باشه میتونم درخواست بدم خود دادستان یا یک شخصی از دادگاه ناظر باشه؟ینی کلا نظر من در رابطه با تعیین ناظر و اینکه کسی ناظر باشه یا نباشه یا اینکه ناظر از بین چه کسانی انتخاب بشه مورد قبول واقع میشه؟
ینی کلا راهی داره برادرم نتونه دخالت کنه؟چون نیتش معمولا خوب نیست بیشتر نیتش اذیت کردن و ایجاد مزاحمته
با تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام واحترام کاربر گرامی مطابق ماده 1222قانون مدنی دادگاه خانواده می‌تواند علاوه بر قیم‌ یک یا چند نفر را به عنوان ناظر معین نماید. در این صورت دادگاه باید حدود اختیارات ناظر را تعیین کند. اگر دادگاه مزبور اشخاصی را که معرفی شده‌اند معتمد ندید، اشخاص دیگری را از دادسرا خواهد خواست. و در تعیین و یا عدم تعیین ناظر نظر قیم موثر نمی باشد. موفق باشید