استعلام انتقال آپارتمان از چه طریقی امکان دارد ؟

دسته بندی : حقوقی | املاک
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام. من می خواهم در دفتر اسناد رسمی یک آپارتمان بخرم. بمن گفته شده که ممکن است فروشنده یک هفته قبل از فروش، طی یک قولنامه همین آپارتمان را بعنوان مهریه به زنش داده باشد که با شکایت این زن دادگاه آپارتمان را از من خواهد گرفت. فروشنده هم از کشور فرار خواهد کرد. من باید چکار کنم تا این زن نتواند آپارتمان را از من بگیرد؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم هرگونه انتقال ملک اگر از طریق آژانس املاک و اخذ کد رهگیری باشد قابلیت استعلام از سامانه اداره ثبت را دارد اگر بصورت دستنویس و عادی بین طرفین انتقال گیرد قابل پیگیری نیست از طرفی اگر شما با سند رسمی ملک را خریداری نمایید و فروشنده با سند عادی ملک را فروخته باشد عمل وی مصداق کلاهبرداری است و شخص اول که با سند عادی خریداری نموده حق شکایت علیه فروشنده را دارد زیرا مطابق ماده ۷۲ قانون ثبت اسناد و املاک ، سندی که به طور قانونی ثبت شده اند نسبت به طرفین و قایم مقام آنها و اشخاص ثالث دارای اعتبار می باشد و برابر ماده ۷۳ قانون وبت اسناد و املاک قضات دادگاه مکلف به رعایت از قانون مذکور هستند