چگونه صوری بودن قرار داد را اثبات کنیم ؟؟

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام بنده سه سال قبل، از امیرخانی ملکی رو با مبایعه نامه که دارای کد رهگیری هستش گرفته و تصرف کردم گویا دو ماه قبل از معامله بنده، امیرخانی همین ملک رو به صورت صوری ازبابت تضمین سود ربا به خانم مرزوقی طبق مبایعه نامه عادی میفروشد منتهی در مبایعه نامه ،کل مبلغ ثمن معامله رو۳۳۰ میلیون مینویسند ولی در عمل چون هدف دادن ۱۴۹ میلیون بوده در نتیجه خانم مرزوقی۱۴۹ میلیون را طی چک به امیرخانی پرداخت میکند وجهت پرداخت مابقی معامله شرحی در مبایعه نامه نوشته نمی شود سپس بعد از گذشت دوماه از معامله بنده با امیرخانی ، دوباره امیرخانی جهت برگرداندن ۱۴۹ میلیون تومان خانم مرزوقی به اضافه سود پول که میشود ۲۰۰ میلیون، دوباره باهم یک قولنامه صوری تنظیم و طی ان ،خانم مرزوقی دوباره همان ملک را که بنده داخلش سکونت دارم به امیرخانی به قیمت ۲۰۰ میلیون میفروشد ،امیر خانی هم جهت پرداخت ۲۰۰ میلیون، ۱۰۵ میلیون نقدا به خانم پرداخت و سپس جهت دادن مابقی پول دو قطعه چک میدهد با توجه به اینکه یکی از چک ها مال بنده که ازبابت تنظیم سند ملکی که داخلش سکونت داشتم بوده و به امیر خانی حین معامله داده بودم، متاسفانه ایشان نیز همان چک رو دوباره به مرزوقی میدهد، لذا مرزوقی نیز با توجه به اینکه چک بنده بنابه دلایل قانونی پول نداشت درنتیجه به چک بنده برگشت میزنه، سپس با توجه به ۱۰ برابری قیمت ملک خانم مرزوقی وسوسه میشه و میره از امیرخانی از دادسرا شکایت کیفری مبنی بر فروش مال غیر میکنه وبعد از مدتی خانم میره به امیر خانی رضایت میده ولی با این حال دادسرا تو رای مینویسه که ادله کافی برای فروش مال غیر مشاهده نشد و برای امیرخانی منع تعقیب صادر میشه خانم مرزوقی که از این روش نتونست نتیجه ای بگیره اینبار میره از شعبه ۳ حقوقی علیه امیر خانی وبنده به روش دیگه شکایت رو طرح میکنه اینبار تو شکایتش اظهار میکنه که اول ملک رو به امیرخانی فروختم ،سپس امیر خانی ملک رو به بنده انتقال داده در نتیجه با توجه به برگشت چک و محقق شدن شرط فسخ ،خواهان ملک از امیرخانی شده و خواهان تخلیه ملک و رفع تصرف عدوانی از بنده شده که دادگاه با توجه به اینکه زمان تاریخ فروش ملک توسط مرزوقی به امیرخانی بعد از تاریخ معامله بنده بوده دادگاه دادخواست رو قبول نکرد و رد دعوی اعلام کرد در ضمن امیرخانی تو همان دادگاه تو اظهارات کتبی بیان کردن که قبلا معامله بین او و مرزوقی از بابت تضمین سود بوده وبه صورت صوری نوشته شده حتی اظهار کردند علت اینکه تو مبایعه نامه قبلی بین او و مرزوقی شرحی در مورد چگونگی پرداخت مابقی ثمن معامله نیومده همان به علت صوری بودن معامله بوده است، لذا خانم مرزوقی اینبار برای بار سوم دوباره طرح شکایتش رو عوض کرده و این بار از امیرخانی به صورت حقوقی از بابت فروش مال غیر شکایت کرده و اظهار کرده ،زمانی که ملک رو به امیرخانی میفروختم متوجه نبودم که امیرخانی ملک رو به شخص ثالث انتقال داده اند لذا از دادگاه ابطال مبایعه نامه بنده رو خواسته و همچنین تخلیه ملک رو ،لذا باوتوجه به سه شکایت مغایر نسبت به هم که خانم مرزوقی انجام داده اند چطور میتونم صوری بودن مبایعه نامه ایشان و مالکیت خودم رو اثبات کنم با تشکر فراوان

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم در سوالات مرتبط قبلی پاسخ شما داده شده لطفا مجددا بررسی نمایید در دفاع از دعوی مجدد خانم مزروقی شما به آرای گذشته اظهارات امیرخانی مبنی بر صوری بودن معامله به دلیل اخذ پول ربوی استناد نمایید ضمن اینکه همانطور که قبلا نیز بیان شده تاریخ اسناد عادی فقط نسبت به طرفین معتبر است ضمن اینکه نحوه پرداخت ثمن معامله هم می تواند اماره ای بر صحت تاریخ قرارداد باشد به هر حال تا مستندات هر سه پرونده به طور دقیق توسط وکیل بررسی نشود امکان پاسخ دهی دقیق کم خواهد بود شما در شهر خود حتما از حضور یک وکیل متخصص در امر حقوقی املاک و قراردادها استفاده نمایید