06 آذر 1401

اختلافات سازنده با مالک ملک

دسته بندی : حقوقی | املاک
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام و خسته نباشید. ما ملکمونو مشارکتی ساختیم که سازنده باید تاریخ ۴خرداد ۹۸ تحویل میداد واحدها و مغازمونو. در نهایت پس از اتمام مهلت قرارداد چون سازنده به تعهداتش عمل نکرده بود ازش شکایت کردیم و حکم الزام به ایفای تعهد صادر شد ولی متاسفانهچون تا قبل از شکایت نگفته بود تحویلتون نمیدم،ما تو متن دادخواست الزام به تحویل رو نخواستیم. الان پرونده در اجرای احکام درحال بررسی هست.ولی سازنده میگهتحویلت نمیدم دوبار هم براش اظهار نامه فرستادیم. سازنده پیش از سررید موعد مشارکت نامه واحدهای مسکونی خودشو تصرف کرد و فروخت ولی واحدهای مارو هنوز تحویل نداده.کلید واحدهامون دستشه ولی واحدها خالی هستن و چون کلیدرو تحویل نمیده ما داریم اندازه مبلغ اجاره ۴ تا واحد و مغازه ضرر میکنیم ماهیانه...مشارکتنامه دارای تقسیم نامه هست که سهم هریک از طرفین مشخصه. هزینه تاخیر در تحویل ملک رو روزی ۱۰۰ تومن تعیین کردیم .سوال من اینه که ما میتونیم الان مطالبه اجرت المثل کنیم؟!؟و این که اون روزی ۱۰۰ تومن وجه التزام مشارکت نامه فقط بهمون تعلق میگیره یا دادگاه اجاره ۴ تا واحد و دوتا مغازمون رو با توجه به اصل لاضرر میگیره ازش؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم اصولا در قرارداد مشارکت سازنده مکانی را برای مالک اجاره کرده تا پایان مراحل تحویل اما اگر توافق دیگری شده متاسفانه فقط نسبت به ان توافق میتوانیدبعلت تاخیر ۱۰۰ تومن را دریافت نمایید و الزام به تحویل را بخواهید درصورت نیاز به راهنمایی بیشتر از تماس تلفنی استفاده نمایید