07 آذر 1401

سوال کاربر در خصوص ارث و تقسیم ترکه

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

پدرم ۶۹۵ متر را به صورت سند شش دانگ به منو مادرم داده اند و خانه ای که الان نشسته ایم را که ۵۵۰ متراست به صورت عمری وقفی به من داده اند ودربنکاه ثبت شده که تا من زنده ام این خانه مال من است وهیچکس حق دخالت وانتقال وخرید وفروش ان را نداشته مهر دفتر خانه روی کپی ان است وبعداز فوت من به پسرم یعنی من میرسد وهیچکس حق نقل وانتقال وخرید وفروشش را ندارد الامن که پسرشم الان که پدرفوت کردند تکلیف اینها چه میشود ایا میتوانند از من گرفته ومساوی تقسیم شود یانه ؟ وانها میگویند اینها به تورسیده از باقیمانده اموال حقی نداری ایا میتوانند مرا از سهم ارثی که مانده محروم کنند یانه؟ و ایاسند میتواند فسخ شود اگر شکایت کنندوشکایت کنند انها ضرر میکنند یامن که من میگویم از باقیمانده اموال هرچه به شما میرسد بهتان میده ویک سانت هم کم یا زیاد نمیکنم

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ تکلیف اموالی که قبل از فوت پدر و در زمان حیات ایشان بموجب قرارداد و عقود قانونی ب شما منتقل شده است مشخص بوده و وراث نمی‌توانند دخالتی در آنچه پدر در زمان حیات بواسطه حق مالکیت اعمال کرده،انجام دهند و آن اموال ک در زمان حیات منتقل شده اند مشمول ترکه نمی‌شوند ک سهم الارثی ب باقی وراث تعلق گیرد. در خصوص سوال دوم شما نیز می‌بایست بگویم ک بله امکان توارث شما از الباقی اموال وجود دارد و ب نسبت حق السهم قانونی خود ارث می‌برید و امکان محرومیت وراث از ترکه بطور کلی وجود ندارد حتی با اراده شخص متوفی. موید باشید