07 آذر 1401

چگونه قیم شخصی شوم که پدر و جد پدری دارد

دسته بندی : خانواده | سایر دعاوی
حامد جمشیدوند
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

با سلام ، خواستم بدونم آیا با توافق می شود قیومیت یک کودک را از قیم قانونی او گرفت . و آیا این موضوع می تواند به شکل قانونی انجام شود یعنی به فرض فردی(مانند پدربزرگ ویا جدپدری) (با احتساب فوت پدر و مادر کودک) توانایی بزرگ کردن کودکی راکه به او سپرده شده ندارد و می خواهد قیومیت را به شخص دیگری واگذار کند که نسبتی با بچه ندارد اما داوطلب تقبل سرپرستی کودک بشود . آیا با توافق طرفین ایشان می توانند این کار را به شیوه قانونی انجام بدهند ؟ و آیا بطور کلی این حرکت یعنی گرفتن قیومیت و یا سرپرستی از قیم اصلی به شیوه ایی قانونی امکان پذیر هست ؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

سلام و درود کاربر محترم با توافق دو طرف امکان این موضوع وجود ندارد چراکه ولی قهری محجور اختیار رسیدگی به کلیه امور او را دارد و در صورت سپردن حضانت محجور به دیگری بازهم امور مالی و غیر مالی محجور با ولی ایشان است مگر اینکه توافق نمایید فقط حضانت محجور را به شما بدهند و همچنان امور مالی محجور با ولی بماند در غیر این صورت باید عدم توانایی ولی محجور در رسیدگی به امور مالی و نگهداری او در دادگاه محرز شود و قیم برای محجور توسط دادگاه تعیین گردد موفق باشید