07 آذر 1401

انتقال حق السهم ملک بدون رضایت و اطلاع شریک

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
حسین امامی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

اگه یه خونه سه دانگ به نام من سه دانگ به نام همسرم باشه ...ایا احتیاج به حضور من و صحبت بامن به عنوان شریک به هنگام خرید نیست چون بدون اطلاع من خونه فروخته شده وسند خورده؟ ایا کار بنگاه یا محضر غیرقانونیه؟من اصلا خریدار رو ندیدم وپس از دوماه بهم خبر دادن خونه فروخته شده از حق شفقه خبر دارم ولی میخام بدونم انقدر راحت میشه سند بزنن وحتی من یکبار خریدار رو نبینم وباهاش حرف نزده باشم

پاسخ کارشناس حقوقی :

مخاطب عزیز ضمن عرض سلام و احترام؛ مستحضر باشید در اموال مشاعی هریک از مالکین صرفا می‌تواند نسبت ب انتقال(تصرف حقوقی)حق السهم خود اقدام کند و در اینخصوص نیاز ب اطلاع و اذن یا رضایت شریک نیست(صرفا تصرف حقوقی و نه مادی)بنابر این صرف انتقال حقوقی حق السهم نیاز ب اطلاع شما ندارد اما در خصوص تصرف مادی اگر تقسیم صورت نگرفته یا ملک غیر قابل تقسیم باشد تصرف خریدار نیاز ب اذن و رضایت شریک دیگر دارد بعبارتی تصرف حقوقی امکان پذیر هست بدون اطلاع شما اما تصرف مادی خیر. موید باشید