09 آذر 1401

احداث بالکن و تنظیم سند

دسته بندی : ثبتی | امور املاک
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام ، یک مغازه در سال 82 با قرارداد شرکت خریدم و تا کنون سند صادر نشده و سال 92 با رضایت مالک و گرفتن جواز از شهرداری یک بالکن به مساحت 15 متر احداث کردم ولی الان مالک بابت یک متر اضافه بنا و همینطور احداث بالکن میخواهد جمعا 6 متر به نرخ روز از من پول بگیره لطفا راهنمائی فرمائید ممنون

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی بالكني كه در داخل مغازه احداث شده است ،ماهيت تجاري دارد و 50 درصد مساحت تجاري همكف محاسبه ميگردد و چون مساحت بالكن 15متر است ،به عنوان نيم طبقه شناخته ميشود و حق تجاري 50 درصد قيمت همكف قيمت گذاري ميگرد، كل فضاي همكف به قيمت كارشناسي منطقه محاسبه ميگردد. اگر مالک در رضایتبه احداث بالکن در ازای مبلغی داده میتواند اخذ نماید در غیر این صورت شما مالک ملک بودید و بعد از مالکیت خود اقدام به احداث نمودید خیر نمی‌تواند .