چگونه ثابت کنم معامله صوری بوده است ؟

دسته بندی : حقوقی | قراردادها
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و عرض ادب، بنده با توجه به نیازم مبرم مالی جهت تکمیل آپارتمانم مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان از یه نفر ربا خوار گرفتم و برای اینکه ربا خواری اثبات نشود مابینمون یک مبایعه نامه صوری نوشته شد و بنده ملک رو به صورت صوری به ربا خوار فروختم و در مبایعه نامه جهت تضمین سود معامله مبلغ کل ثمن معامله ۳۳۰ میلیون تومان نوشته شد ولی ۱۵۰ میلیون بین من و رباخوار طی چک رد و بدل شد و چون معامله صوری بود جهت پرداخت الباقی ثمن معامله چیزی در مبایعه نامه نوشته نشد و با اینکه زمان تحویل نیز مشخص شده بود ولی چون معامله صوری بود ملک در تحویل خودم بود سپس بعد از ۴ ماه بنده جهت پرداخت پول و سودش به ربا خوار ،دو باره یک مبایعه نامه صوری بینمون نوشته شد که در آن مبایعه نامه ربا خوار همان ملک رو دوباره به بنده به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان فروخت، بنده هم ۱۰۵ میلیون نقدا دادم و برای مابقی مبلغ یک چک دادم و نوشته شد که اگر چک برگشت بخوره معامله فسخ هستش لذا با توجه به اینکه چک رو نتونستم پرداخت کنم و از طرفی چون قیمت اپارتمان۴ برابر شده بود ربا خوار از این مسله سو استفاده کرده و از بنده شکایت کرده و طبق مبایعه نامه صوری فسخ معامله و در نتیجه آپارتمان رو از بنده میخواد از طرفی هم من، ملک رو بعد ازاین معامله صوری قانونا طبق مبایعه نامه به یک بنده خدا که کارمند هستش فروختم ودر انجاساکن هستش سوالم اینه بنده با شرحی که دادم چطور میتونم صوری بودن مبایعه نامه از بابت ربا رو تو دادگاه اثبات کنم تا رباخوار نتونه ملک رو از دستمون در بیاره با تشکر فراوان

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم با شرح موضوع اثبات صوری بودن امری مشکل است ولی اگر شاهد داشته باشید و از طرفی به قرار داد دوم استناد نمایید که چکونه ملک را ۳۳۰ میلیون فروختم ولی بعد ۲۰۰ میلیون خریدم ؟ پس این امر به اضافه شهادت گواه می تواند عدم قصد طرفین در معامله را ثابت کند