قرارداد حق الوکاله بین طرفین معتبر است یا مبلغی که وکیل در دادگاه تمبر باطل می کند ؟

دسته بندی : حقوقی | وکالت
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام ، گاهی پیش می آید که وکیل در وکالت نامه حق الوکاله را طبق تعرفه عنوان می کند ولیکن قرارداد مالی جداگانه ای نیز وجود دارد در این جور مواقع اگر بین وکیل و موکل در مورد حق الوکاله مشکلی پیش آید رویه دادگاه ها به چه صورت است ؟ آیا طبق تعرفه محاسبه می گردد یا بر طبق قرارداد ؟ ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم مطابق ماده ۱۹ قانون استقلال کانون وکلا که اشعار میدارد ( ‌میزان حق‌الوکاله در صورتی که قبلاً بین طرفین توافق نشده باشد طبق تعرفه‌ای است که با پیشنهاد کانون و تصویب وزیر دادگستری تعیین‌خواهد شد و در قبال اشخاص ثالث این تعرفه معتبر خواهد بود مگر در صورتی که قرارداد حق‌الوکاله کمتر از میزان تعرفه وکالتی باشد.) ملاک قرارداد تنظیمی است اما وکیل مکلف است به میزان وجوهی که دریافت می کند تمبر مالیاتی ابطال نمایید . عدم ابطال تمبر تخلف مالیاتی وکیل است