12 آذر 1401

سوال کاربر درخصوص مطالبه سهم الارث زوجه

دسته بندی : حقوقی | ارث،وصیت
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

مجددا وقتتون بخیر جناب وکیل فراموش کردم ذکر کنم که ما فرزندان بعد از فوت پدرمون یک صلح نامه تنظیم کردیم در ۲ نسخه که در نسخه ی اول منزل شخصی پدر را به مادرمان واگذار کردیم و در نسخه ی دوم آمده که مادرمان فقط حق زندگی در انجا و اجاره دادن منزل را تا زمانیکه زنده هستند دارند اما اجازه ی فروش یا واگذاری منزل را به هیچ یک از وراث و یا غیر ندارند ما نیز اجازه ی هیچگونه ادعایی روی آن منزل تا زمان حیات مادرمان را نداریم. اما بعد از امضای آن صلح نامه مادرم پشیمان شدند و گفتند که ۲دانگ از منزل را قبلا پدرم در ازای مهریه به ایشان بخشیده و البته فقط کپی آن قباله را دارند (که البته دو نفر از بردارنم بعنوان شاهد انرا امضا نموده اند)و الان تقاضای پرداخت همان دو دانگ و یک هشتم حق همسری از اموال موجود پدرم را دارند و احتیاج مالی دارند و صلح نامه به کارشان نمی آید. البته صلح نامه به امضای تمام وراث هم نرسیده و دو نفر هنوز امضا ننموده اند‌ . آیا دیگران میتوانند مانع اینکار شوند و بگویند صلح نامه به هیچ وجه قابل تغییر یا از بین بردن نیست ؟ و بگویند آن قباله ی دو دانگ هم کپی است و وجاهت قانونی ندارد؟؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی بله وراث دیگر می‌توانند مخالفت نمایند و صرف کپی داشتن در برابر آنها کافی نیست زیرا کپی که برابر اصل نشده سندیت ندارد و قابل تردید و جعل نمی‌تواند قرار گیرد . یک هشتم از اموال پدرشما و مهریه و اجرت المثل مادرشما به او تعلق میگیرد . موفق و سربلند باشید