13 آذر 1401

سوال کاربر درخصوص مشمول مرور زمان شدن چک

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام بنده سال نود و پنج با دستور قضایی چک هایی که گم کرده بودم را مسدود دائمی کرده بودم سال نود و شش دو فقره چک بنده از همین شماره ها که مسدود بود یکی از نزدیکانم که برداشته بوده و من نمیدونستم برده بانک و بانک تخلف کرده و با اینکه دیده مسدود هست برگشت به خاطر کسر موجودی زده در صورتی که خود بانک قبول میکنه که باید کارمند گواهی عدم پرداخت رو از بابت مسدودی با دستور قضایی صادر میکرد تا فرد مجبور بشه بره دادگاه اگر حق بوده ولی با این کارش طرف رفته اجرای ثبت و یکی از چک ها رو ممنوع الخروجی در اورده و ادرس هاس اشتباه به اداره ممنوع الخروجی داده و یکی دیگر از چک ها رو برگشت زده و هیچ کاری نکرده و الان من میخوام شکایت حقوقی کنم سوالم اینه که ایا این شش سال که گذشته و یکی را برده ممنوع الخروجی ایا برای اون یکی چک که فقط برگشت زده و هیچ اقدام قانونی نکرده همانند مشمول زمانی برای کیفری ایا برای حقوقی هم مشمول زمان میشه برا ی طرف یعنی طرف کیفری که نمیتونه اقدام کنه برای چک ها ایا چون شش سال گذشته حقوقی هم نمیتونه اقدام کنه و ایا برای هر دو چک تاخیر تادیه لحاظ میشه یا چون اظهارنامه اینا به من نفرس

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی چک های که بین تجار برای امور تجاری صادر میشود طبق قانون تجارت مشمول مرور زمان میشود و چک شما مشمول مرور زمان نمیشود . تاخیر و تادیه نیز به آن تعلق میگیرد. موفق و سربلند باشید.