14 آذر 1401

الزام به تنظیم سند از طرف سازنده

دسته بندی : حقوقی | الزام به تنظیم سند
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام و خسته نباشید ببخشید پدرم سال ۹۴ فوت کرده در سال ۸۸ دعوی الزام به تنظیم سند رسمی به طرفیت دیگر وراث در دادگاه حقوقی مطرح می کنند موضوع دعوی توافق شفاهی بین پدرم و مادرش مبنی بر ساخت و ساز ملک مادرش که پدرم هزینه ساخت و ساز خود پمتقبل شد که طبق توافق ۳ دانگ از ۶ دانگ از ملک برای پدرم باشد.دادگاه وارد دادرسی شد یکی از وراث خواسته پدرم قبول و دیگر وراث خواسته را قبول نکردند دادگاه به استناد ماده ۱۹۷ ایین دادرسی مدنی حکم به رد دعوا صادر کرد پدرم تجدید نظر خواهی کرد ولی رای طبق ماده ۴۶ و ۴۷ قانون ثبت و اسناد قطعی شد.میخواستم بپرسم دادخواست الزام به تنظیم سند پدرم مبنی بر توافق شفاهی بین خودش و مادرش بوده نه سند عادی(مبایعه نامه) که طبق ماده ۴۶ و ۴۷ قانون ثبت که دادخواست پدرم رد کنه‌.ایا اعمال ۴۷۷ درمورد که یکی از وراث خواسته الزام به تنظیم سند قبول کرده و دیگری خواسته پدرم چیزی دیگری بوده است؟تشکر

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کازبر محترم مواد اعلامی در متن ربطی به موضوع پرونده ندارد پدر باید از استشهادیه شهود و یا شهادت احدی از وراث و نیز اقرار مادر و مالک اسافاده نموده و نیز نوارد واریزی جهت ساخت ملک اقدام به اثبات شراکت مینمود پرونده نیاز به بررسی تا نتیجه جهت اعاده دادرسی یا اعمال ماده ۴۷۷ اعلام گردد