15 آذر 1401

سوال کاربر درخصوص مسترد نمودن چک ضمانت

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

باسلام بنده درسال98سندخانه ام را برای وام شخصی دررهن بانک قراردادم واز ان شخص چک تاریخ دارتحویل گرفتم که روی چک نوشته شده بابت ضمانت حدودیک سال ازتاریخ چک میگذرد ومن به دلیل عدم پرداخت اقساط وام آن شخص چک رابرگشت زدم اما به دلیل اینکه قاضی دستور داد حدود10میلیون بابت خسارت احتمالی باید به حساب دادگستری بریزم ومن هم نداشتم دیگر پیگیری قانونی نکردم.الان به دلیل عدم پرداخت وام خانه بنده به مرحله اجراییه رسیده برای مزایده که شخص وام گیرنده درایت هفته نصف مبلغ بدهی وام را پرداخت می‌کند و گفته که باید چک را تحویل دهم چیه جایش سفته به مبلغ10میلیون بیشتر از مانده وام بگیرم.چون مبلغ چک بالاست.الان نمیدانم اینکار را انجام دهم؟ودرصورت انجام اگربقیه وام را نپرداخت من بااین سفته میتوانم کاری کنم؟اخه از یک وکیل قلاب پرسیدم فکرتم گفتن نباید اینکار را انجام دهم و یک اصطلاح گفتن که من الان حضور ذهن ندارم.خواهشمندم راهنماییم کنید من هیچ تجربه ای در این زمینه ندارم

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی بدوا شما ایشان را مجاب نمایید تا اقساط معوقه خود را پرداخت نماید و در ثانی میتوانید چک را نگه دارید تا پرداخت کامل بدهی ،در مورد سفته نیز درسته که براحتی چک وصول نمی شودو مبنای آن ضمانت است ولی سفته هم ضمانت اجرایی دارد ،ولیکن چک بهتر از سفته می‌باشد چرا که چک بر مبنای پرداخت وجه صادر میشود . موفق و سربلند باشید