20 آذر 1401

احوال شخصیه افراد خارجی

دسته بندی : حقوقی | احوال شخصیه
نازنین نبی زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام من تبعه افغانستان هستم و هم اکنون در ایران زندگی میکنم.ازدواج کردم و دارای یک فرزند می‌باشم . الآن میخواهم بر گردم به کشورم اما خانومم حاضر نیست با من برگردد . از لحاظ قانونی میتونم زن و فرزندم رو با خودم ببرم.باید چه کاری انجام بدهم هر دو تبعه افغانستان هستیم . ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر ازدواج اتباع بیگانه تابع قانون کشور ایران نمی باشد زیرا این دسته از مسائل در حیطه احوال شخصیه قرار می گیرند احوال شخصیه مواردی است که روابط خصوصی طرفین را تشکیل می دهد مواردی از قبیل ارث، وصیت، ازدواج، طلاق، در چارچوب احوال شخصیه قرار می گیرد و بر اساس قانون مدنی چنین مواردی تابع قانون کشوری است که زن و شوهر تابعیت آن کشور را دارند. بنابراین چنانچه طرفین سند و مدرک داشته باشند که مطابق قانون کشور متبوع، آنها را زن و شوهر بشناسد زمانی که در ایران اقامت دارند، مطابق قانون حقوق و تکالیف فی مابین زن و شوهر بر اساس همان قانون تعیین خواهد شد. یعنی بر طبق قانون افغانستان به درخواست شما رسیدگی میشود و برای طرح دعوی میتوانید به دادگاههای ایران مراجعه کنید