30 آذر 1401

تلقیح مصنوعی و جواز آن از نظر فقها

دسته بندی : خانواده | اهداء جنین
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

در مدلی که در مراکز ناباروری اسپرم فردی غیر از شوهر مادر فرزند اخذ میشود و با تخمک مادر ترکیب میشود
۱. ایا فقهای ما مجوز چنین عملی را داده اند؟ ایا شرعی است ؟
۲. اگر مجوز شرعی دارد ایا فرزند به شوهر مادر ملحق میشود یا خیر ، ایا از او ارث میبرد یا خیر ؟
۳. اسپرم آقا سالم و تخمک خانم ناسالم است راهکار مراکز ناباروری برای این فرض و نظر فقها چیست؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی سوال شما نظر اختلافی دارد ولیکن بنابر نظر فقهای معاصر : ۱_تلقیح مصنوعی تخمک و اسپرم مرد نامحرم با مادر فرزند جایز نیست ولی حکم زنا را ندارد . ۲_بله فرزند او محسوب میشود و از او ارث میبرد ۳_از نظر امام خمینی (قدّس‌سرّه) :«تلقیح به اسپرم غیر زوج جایز نیست، بدون فرق بین این‌که زن، شوهر داشته باشد یا نه، زوج و زوجه راضی به این عمل باشند یا نه، زن از محارم صاحب اسپرم مثل مادر و خواهرش باشد یا نه. موفق و سربلند باشید