06 تیر 1400

اجاره مستاجر به سايرين

دسته بندی : تجاری | شرکت ها
فاطمه سميعي
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر
بنده قصد داشتم یک دفتر اجاره کنم ، این دفتر در واقع یک اتاق 16 متری است که در یک آموزشگاه فنی و حرفه ای واقع شده ، یعنی خود مستاجر یکی از اتاق هایش را قصد دارد به من اجاره دهد
چند سوال داشتم ؛
1. اگر متن قرار دادش را چک کنم و بندی که مالک مانع اجاره برای مستاجر میشود ، در آن نباشد آیا صحت قرارداد من و مستاجر درست است ؟
2. خود مستاجر خارج از ایران است و من قرار است با نماینده او در آموزشگاه قولنامه بنویسم ، صحت این بند به چه صورتی است ؟ آیا اگر تلفنی ، مستاجر به من اعلام کند که نماینده او ، صلاحیت دارد که قولنامه کند از طرف او ، کفایت میکند و قانونی است ؟
3. ما میخواهیم بدون مراجعه به بنگاه ، متنی آماده کنیم و قولنامه کنیم ، آیا این صحیح است به لحاظ قانونی ؟

درانتها خواهش دارم که لطفا در این شرایط اگر هر اقدامی غیر قانونی است ، به بنده بگویید چون خیلی زیاد به قانون پایبندم چون منع قانونی منع شرعی را هم در پی دارد .

ممنونم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و احترام اولا شما بايد متن قرارداد اصلي رو ملاحظه و چك بفرماييد كه مستاجر اصلي قرارداد حق اجاره مجدد آن را دارد يا خير علاوه براين تاريخ اعتبار اجاره نامه ،مشخصات و توابع مورد اجاره هم مورد بررسي قرار بدهيد ثانيا :پيشنهاد ميشود به اخذ رضايت تلفني اكتفا نكنيد و حتما از شخص مورد نظر(نماينده) بخواهيد تا وكالت نامه و يا وكالت رسمي در خصوص ابن موضوع به شما ارائه بدهد در آخر اگر از طريق بنگاه ها اقدام بشود بهتر است ،در غير اينصورت حتما در حضور شاهد اينكار صورت بگيرد . مويد باشيد