06 دی 1401

تدلیس در ازدواج و....

دسته بندی : خانواده | فسخ نکاح
الهه محمدی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام خدمت شما خانم محمدی عزیز
ساکن شهر محلات هستم. در دوران عقد هستم. مدتی است همسرم بدرفتاری و ناسازگاری می‌کند. تصمیم به جدایی دارم. قبل از عقد ایشون ادعا کرد فوق دیپلم دارد و در دانشگاه ثبت نام کرده و میخواد لیسانس بگیرد با توجه به اینکه خودم هم لیسانس دارم و برایم مهم بود.
در سایت استعلام مدرک تحصیلی ایشون را گرفتم و متوجه شدم ایشون ۶ سال پیش دانشگاه ثبت نام کرده ولی وضعیت تحصیل عدم مراجعه و فارغ التحصیل نشده است و درواقع مدرک ایشون دیپلم است. ولی در عقدنامه مدرک فوق دیپلم قید کرده است.
من می‌توانم با مدرک استعلام و عقدنامه به دلیل تدلیس و فریب از ایشون شکایت کنم و حق فسخ عقد را بگیرم؟ (با توجه به اینکه ایشون فرزند جانباز هستند تاثیری در حکم قاضی و مدرک تحصیلی ایشون دارد؟ )میخواستم ببینم قاضی و دادگاه محلات حکم تدلیس را قبول دارند؟ ممنون از شما

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باسلام واحترام کاربر گرامی بله بدوا مستند به ماده 647قانون مجازات اسلامی به استناد سند ازدواج، شهادت شهود و استعلام مدارک تحصیلی بدوا طرح شکایت تحت عنوان تدلیس و فریب در ازدواج نماییدو سپس دادخواست فسخ نکاح به جهت تدلیس مطرح نمایید. امتیاز ایشان(فرزند جانباز) از نظر قضایی قانونا موجب تخفیف و یا مسقط مجازات نمی باشد. موفق باشید