11 دی 1401

سوال کاربر مربوط به سوالات آزمون میانترم

دسته بندی : ثبتی | امور اسناد
آناهیتا قاسمی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر ببخشید تعریف سند مالکیت چیه واشکال صدور آن چیه ؟
۲.کسر مساحت در حقوق ثبت املاک ایران چیه ؟کسر مساحت ذاتی وغیره ذاتی چیه ؟اضافه مساحت چیه ؟اضافه مساحت ذاتی وغیره ذاتی چیه ؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

با سلام کاربر گرامی معمولا ما سوالات آزمون میانترم یا پایان ترم را پاسخ نمی‌دهیم . سند مالکیت دفترچه ای که از نوع اسناد رسمی و بهادار که مندرجات هر صفحه آن منطبق با مندرجات یکی از ستونهای دفتر املاک است و دارای صفحات یا ستونهایی برای نقل و انتقالات می باشد. اوراق آن نخ کشی و با مهرمخصوص پلمپ گردیده و در اصطلاح عمومی سند منگوله دار نامیده شده و در قبال اموال غیر منقول به مالک داده می شود. انواع سند مالکیت میتوان سند مشاعی ،مفروزی ،بنیادی،عرصه ،عیانی ،اوقافی و ورثه ای و ... هستند . کسر مساحت یا اضافه مساحت طبق قانون پیش فروش ساختمان مد نظر شماست یا قانون مدنی ؟ طبق قانون پیش فروش ساختمان تا پنج درصد از مساحت ملک اگر کسری داشته باشد طرفین حق فسخ ندارند و بیشتر از پنج درصد کسری باشد برای خریدار دو حق پیش بینی شده هم حق فسخ و یا مطالبه ی قیمت کسری به نرخ روز با تعیین نظر کارشناس . در مورد اضافه مساحت تا پنج درصد حق فسخ وجود ندارد بیشتر از آن نیز خریدار میتواند قیمت اضافه را طبق مبلغ قرارداد به فروشنده بپردازد و اگر نتوانست میتواند قرارداد را فسخ نماید . موفق و سربلند باشید