21 تیر 1400

سفته سفید امضا چگونه مطالبه می شود ؟

دسته بندی : تجاری | چک-سفته-برات
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و عرض ادب
شخصی(پسر) در مقابل پولی بابت معامله‌ای که یه جوری کلاهبرداری بوده به حساب پدرش واریز کرده بودم پسر چهار فقره سفته سفید امضاء به مبلغ۷۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ریال معادل هفتاد میلیون تومان واگذار کرده که مبلغ ۴۰٫۰۰۰٫۰۰۰تومان رسید بانکی دارم و ۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰هزینه کردم یا به عبارتی نقد دادم و رسیدهای خرد که هزینه شده،که روی سفته فقط امضاء زده و پشت سفته یکیش کد ملی با فامیلی با امضاء،سه تای دیگه کد ملی با امضاء،جهت اجرا رفتم دفتر الکترونیک قضایی گفتند باید برم بانک ملی واخواست سفته بدم،رفتم بانک گفتند باید بری دادگستری قسمت واخواست سفته،رفتم دادگستری دوباره گفتند برو بانک یا اینکه همینجوری که سفید امضاء هست از طریق دفتر الکترونیک قضایی بزار اجرا،که دفتر الکترونیک قضایی سفید امضاء قبول نمیکنه،لطفا راهکار مناسب را ارائه بفرمایید.
و اگر تاریخ واگذاری سفته و سررسید و مشخصات که باید بر روی سفته نوشته بشه،خودم بنویسم طرف ادعای جعل نمیتونه بکنه؟
ممنون از پاسخگویی شما بزرگواران.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام کاربر محترم حتما باید سفته را در قسمت تازیخ ( عدد و حروف) و مبلغ ( عدد و حروف ) و دارنده ( حواله کرد یا نام شخص خودتان ) محل پرداخت ترجیحا شهر اقامت خودتان را بنویسید سپس دادخواست مطالبه وجه بدهید در این حالت اگر بخواهید تامین خواسته بگیرید دادگاه خسارت احتمالی ( وجه نقد ) خواهد گرفت اما اگر بعد از تکمیل مندرجات سفته واخواست شود خسارت احتمالی نمی گیرد