20 دی 1401

چگونه می توان سهم الارث را مطالبه نمود ؟ و زمان رسیدگی دادگاه چقدر است ؟

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تقسیم ترکه
احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام. ما 6برادریم ودوتا خواهر که از پدرمون حدودا 10 هکتار زمین کشاورزی به ارث باقی مونده ما چندساله تلاش می‌کنیم که برادر بزرگمون رو متقاعد کنیم که بیان برای تقسیم زمین ها نمیاد و زمین هارو برا خودش میدونه از طریق شوراهم اقدام کردیم باز نیومد الان سه تا از برادرا میخوان سهمشونو بگیرن وچاره ای جز شکایتو دادگاه نیست میخواستم بدونم رسیدن به حقمون پروسه ی طولانی ای هستش یا خیلی راحت قابل حله؟؟؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

کاربر گرامی سلام اولا : زمان رسیدگی در دادگاه مشخص نیست و بستگی به تراکم کاری شعب رسیدگی کننده دارد ولی برای صدور حصر وراثت حداقل ۷ تا ۳۵ روز زمان می برد برای تحریر ترکه حداقل ۳۰ تا ۶۰ روز و براب تقسیم ترکه ۶۰ تا ۱۸۰ روز ثانیا : در صورت عدم تراضی بر تقسیم اموال موروثی هر یک از ورثه به تنهایی و یا چند نفر با هم می توانند بعد از تقاضای صدور حصر و وراثت ، دادنواست تحریر و تقسیم ترکه تقدیم دادگاه نمایید و دادگاه بعد از رسیدگی و ارجاع به کارشناسی حکم به تقسیم ترکه خواهد داد . هرگونه ادعای مالکیت توسط هر یک از ورثه در دادگاه تقسیم ترکه باید مطرح و رسیدگی شود در صورت رد ادعای مالکیت حکم به تقسیم داده می شود