05 بهمن 1401

اجرای وصیت بعد از فوت موصی و شرایط وصیت

دسته بندی : ارث و امور حسبی | الزام به ثبت تقسیم نامه
عالم شریفی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

۱.چنانچه فردی وصیت کند که پس از فوت او با مبلغ معینی از ترکه، کالای خاصی برای دیگری خریداری شود ، اگر قیمت کالای مورد نظر، کمتر یا بیشتر از آن مبلغ باشد، وضعیت وصیت چگونه خواهد بود ؟؟

۲.در صورتی که فردی خانه ی خود را به دیگری وصیت کند و در ضمن آن شرط نماید که موصی له تا مدت ۱۰ سال، ماهیانه مبلغی معین به به فرزند موصی بپردازد، وضعیت وصیت چگونه خواهد بود؟؟

۳.هرگاه فردی سهم مشترک خود را از خانه ای که با دیگری شریک است، به الف بفروشد و الف نیز آن را به ب بفروشد، شریک دیگر نسبت به کدام یک از خریدها میتواند اخذ به شفعه کند؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام،در خصوص خرید کالا بنظر میرسد با توجه یه تورم روزانه از لحاظ قانونی مشکلی در اجرای وصیت نیست مگر اینکه وصیت به مبلغ خاصی جهت خرید شده باشد که همان مبلغ صرفا باید پرداخت شود و گرنه اگر کالا وصیت شده باشد باید کالا به هر قیمتی تهیه شود. در مورد سوال دوم شخص تا ثلت اموال خود را میتواند وصیت کند سوال مبهم است،اگر صرفا منافع ملک را وصیت کند که شخص تا ۱۰ سال به فرزند موصی مبلغی پرداخت کند میتوان این قسمت را اجرا نمود در غیر اینصورت بیشترراز ثلث باشد وصیت نافذ نیست سوال سوم توضیح بیشتر میطلبد لطفا مشاوره تلفنی رزرو نمایید.