17 آبان 1400

واسطه گری در خرید و فروش اینترنتی

دسته بندی : تجاری | تجارت الکترونیک
هدیه عرفانیان سمیعی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام
من برنامه های گمنام مربوط به بورس که تولید کشورهای خارجی هستند ...بصورت گلچین و با انجام تست جمع اوری میکنم و میخوام توی فضای مجازی بفروش بزارم

سوالم اینکه ایا فروش برنامه ی ک رایگانه موجوده ..مشکل پیگرد قانونی از سمت خریدار نداره..
از لحاظ شرعی پرسیدم گفتن ک خیر ..چون ب نوعی واسطه گری محسوب میشه..حتی گفتن نیازی نیست به طرف بگی ک این رایگانه من دارم ب شما میفروشم..

ولی از لحاظ قانونی اگر فروختم ولی خریدار بعدها ب هر شکل به رایگان بودن اون برنامه پی برد
میتونه پیگرد قانونی کنه؟
اینو در نظر داشته باشید که هیچگونه فریبکاری در فروش دنبال نمیکنم و عینا برنامه ها طبق معیار تعریفی و سوده بودنشون عرضه میکنم و فقط قصدم کسب درامد است

پاسخ کارشناس حقوقی :

درود ببینید دوست عزیز حتی اگر خریدار هم دعویی به طرفیت شما اقامه کنند شما دفاعیه محکمی دارید مبنی بر اینکه هزینه ای که دارید دریافت میکنیدبابت جمع آوری،دسته بندی و به قول خودتان گلچین سازی و تست است نه خود مجموعه و شانس برد این خریدار در این دعوی احتمالی خیلی خیلی ضعیف هست اما یک نکته:شخصی که سازنده این برنامه ها هستن و رایگان در اختیار گذاشتن و شما در واقع دارید اثر این سازنده رو به فروش میذارید ایشون در صورت اطلاع میتونند از شما شکایت کنند بابت مالکیت معنویشون روی اثر که اگر اینطور که میفرمایید اصلا داخل ایران نیستند احتمال این موضوع هم به حداقل میرسد در کسب و کارتون موفق و پیروز باشید