23 مرداد 1402

ابطال سند و بطلان سند

دسته بندی : ثبتی | افراز ملک
علی اکبر توکلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

استاد عرض کردم.قاضی حکم به بطلان نموده .نه ابطالدر بحث بطلان در مواردی میباشد که قضییه از بیخ وبن اشتباه بوده واز ابتدا صحیح نبوده .پس در مواردی اینچنینی با تنفیذ محکوم له عمل حقوقی نافذ خواهد شد‌.بنده هم میخوام درخواست بدم که از سند مفروزه 50 هزار متر که در متن رای اشاره به کسر میزان20 هزار متر نموده قاضی واز حیث مالکیت بطلان 20 هزار متر از 50 هزار متر رو صادر کرده درخواست سند شش دانگ یا دوتا2ونیم و3ونیم دانگ کنم وبه نوعی تنفیذ میکنم میکنم سند مفروزه رو وصحیح میشه با این درخواست من سند مفروزه مبطله.بنظر من این سند تنفیذی یا. باید بشوددوتا 2ونیم و3ونیم دانکی یا تقسیم وتفکیک بشود به دوتا ششدانک مجزا .آیا نظری در اینخصوص داریدکه ارائه کنم به ثبت استان جهت صدور سند.عرض هم کردم تصرفات بنده مطابق حکم منطبق بر سند مفروزه بطلان شده هست واز نظر مالکیت اصلی بنده نیزدر صورت برگشت بازه در سند باطل شده قرار دارد مالکیتم.لذا سندبطلانی هم هنوز اصلاح حدود نشده.ودر صورت درخواست افراز بنده ومعرفی محل تداخل پیدا میکنه با حدودات سند بطلان اصلاح نشده .ثبت میگه درخواست اصلاح نشده پس تکلیفی نداریم

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام کاربر گرامی سند یا از جهت شکلی صحیح می‌باشد یا صحیح نمی‌باشد در صورتی که صدور سند به هر دلیلی از جهت شکلی ایراد داشته باشد �ضوع ابطال قرار می‌گیرد نه بطلان بنابراین آنچه که شما در حکم دادگاه به نفعتان صادر شده است احتمالاً بطلان مقدمات مانند معامله که منجر به صدور سند مذکور شده است در نتیجه شما آنچه را که در حکم دادگاه �‌بینید احتمالاً بطلان عمل حقوقی انجام شده است و الا سند از جهت شکلی یا ناشی از یک معامله باطل با عنوان ابطال مواجه است نه بطلان �‌توانید برای همفکری بیشتر تماس بگیرید سپاس