06 شهریور 1402

اثبات ضامنی بودن چک با دادخواست متقابل

دسته بندی : حقوقی | ابطال اجرائیه (موضوع اجرائیه مالی است)
احمد نیازمند سردوراهی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقت بخیر در خصوص چک صیادی سوال دارم . من یک برگه چک صیادی برای ضمانت به شخصی داده ام که در دی ماه 1401 توسط شخص دیگری در یکی از شعب بانک در شهری برگشت داده شده و تمام حسابهای من مسدود شده . اما آن چک در سامانه صیادی ثبت نشده . من دسترسی به دارنده چک ندارم و نمی دانم چطور بانک چکی را که ثبت نبوده در سامانه و ضمانتی بوده برگشت زده

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام و ادب. بر اساس قانون تجارت بانک اصلا ترتیب اثر به اسباب صدور چک مثل ضمانت یا امانت یا.... نداده و موظف به اقدام میباشد مگر اینکه نسبت به مسدوی چک از طریق بانک یا دادسرا تحت عناوین. سرقت یا اختلاف حساب یا خیانت در امانت اقدام نموده باشید. و چنانچه چک را ثبت نکرده باشید. محکوم له با دادخواست حقوقی شما را الزام به ثبت مینماید. اما اگر قراردادی یا رسیدی استنادی مبنی بر ضمانت دارید. حتما در قبال دادخواست وی در جلسه اول دادخواستذمتقابل جهت اثبات ضمانی بودن چک بدهید