21 شهریور 1402

قرارداد مشارکت در ساخت و آثار حقوقی آن

دسته بندی : اسناد و املاک | الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی
سمیرا قهرمانی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.وقت بخیر.
من دو تا سوال از حضورتون دارم.
سوال اول:
آقا الف یه ملک کلنگی میخره،آقای ب قراره بسازه و من 8 درصد مسکونی از آقای ب پیش خرید کردم.
ملک عقب نشینی داره و مالک از من بابت عقب نشینی به اندازه 8 درصد سهمم درخواست وجه کرده.آیا باید پرداخت کنم؟
سوال دوم:
واسه همین ملک،مالک بابت یه طبقه افزایش تراکم پول پرداخت کرده و الان از من بابت 8 درصد سهمم پول میخواد،باید پرداخت کنم؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

باید قرارداد فی مابین بررسی شود ولی سوالتان دارای ابهام هست ، منظور از مالک شخص الف هست؟ ایا شخص ب اختیاری در پیش فروش داشته؟ قرارداد بین مالک و سازنده نیز نیازمند بررسی می باشد، سهم شما (8 درصد ) در تمام واحد ها می باشد یا واحد مشخص است؟ برای عقب نشینی دلیلی برای پرداخت وجه وجود ندارد و مالک میتواند از بابت عقب نشینی از شهرداری وجه و یا تخفیف در صدور پروانه ساختمانی دریافت نماید. پاسخ سوال دوم هم منوط به روشن شدن این موضوع هست که ایا پیش خرید شما مربوط به واحد مشخصی هست یا بطور مشاع از کل پروژه؟ و افزایش تراکم بصورت قانونی و طبق پروانه ساختمانی می باشد یا خیر؟