14 اسفند 1402

فک رهن مورد معامله و الزام به تنظیم سند

دسته بندی : اسناد و املاک | الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی
هانیه کارگرمتو
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام اینجانب در بهمن ماه سال1386 اقدام به خرید مغازه ای واقع در پارکینگ ساختمان مسکونی در اسلامشهر نموده ام که آنزمان هنوز پایان کار و سند نداشته است. و اکنون نیز هنوز سند تفکیکی ندارد.بهمن ماه سال گذشته اقدام به فروش مغازه کرده ام و بر اسا س قولی که نماینده مالک ساختمان به اینجانب بابت آماده شدن سند تا پایان خرداد 1402 داده است در مبا یعه نامه درج گردید از مابقی مبلغ چنانچه تا پایان سال 1402 سند آماده نشود 200 میلیون تومان کسر و مابقی یعنی 50 میلیون در هنگام آماده شدن سند تحویل اینجانب گردد. در حال حاضر سند مغازه با پیگیریهای متعدد بنده متاسفانه آماده نگردیده و از سند ساختمان به بعنوان وثیقه آزادی شخص مالک استفاده شده است. درخواست بنده این است که برای اینکه حقی از من ضایع نگردد آیامیتوانم د علاوه بر ارائه دادخواست الزام به تنظیم سند برای مالک ساختمان میتوانم با تنظیم اظهار نامه ای مبنی بر اینکه اینجانب در تنظیم سند هیچگونه اختیاری ندارم قانونا خریدار مغازه را ملزم به حذف بند قید شده در مبایعه نامه فی مابین که سال گذشته تنظیم شده است بنمایم؟ . با تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر. شما نمیتواند اظهارنامه و دادخواستی تحت عنوان حذف شرط مذکور در سند بنمایید . شما میتوانید برای جلوگیری از تضییع حق خودتان دادخواست الزام به فک رهن و تنظیم سند به طرفیت مالک یا فروشنده بدهید.