28 مهر 1402

عدول از شرط داوری در متن اجاره

دسته بندی : داوری | ابطال رای داور (مالی)
علی اکبر توکلی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با درود و خدا قوت
در اجاره نامه قید شده که کلیه اختلاف ها در موسسه داوری حل و فصل گردد، اما موجر جهت تخلیه به شورای حل اختلاف شکایت کرد و شورا هم به جای عدم استماع دعوا و ارجاع به داوری و بدون اعتراض خوانده، به دعوا رسیدگی کرد و در نهایت گزارش اصلاحی و دستور تخلیه صادر شد، بعد از یکماه موجر این بار به داوری جهت وجه التزام ایام تصرف و خسارت به منزل شکایت کرد و داور بنده را محکوم به خسارت نموده، با توجه به اینکه علی رغم شرط داوری خود موجر ابتدا از طریق شورا حل اختلاف دعوا تخلیه خود را مطرح کرده و منجر به رسیدگی، دستور تخلیه و گزارش اصلاحی گردیده و بنده نیز همراهی کرده و به وجود شرط داوری اعتراض نکردم، آیا می‌توان دادخواست ابطال رای داور را به دلیل رسیدگی توسط شورا علی رغم وجود شرط داوری درخواست کرد؟ یعنی ادعای عدول از شرط داوری توسط طرفین را خواستار شد و رای داور را بی اثر کرد؟
با تشکر فروان، خیره امواتتون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام یا رای شورا را ملعی کنید به جهت عدم صلاحیت شورا مراجعه به شورا در یک خواسته و مراجعه به داوری در خواسته دیگر به معنای عدول از شرط داوری نیست