13 آذر 1402

تقسیم ماترک بین وراث متوفی

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تقسیم ترکه
مقصود درویشی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با سلام
پدر بزرگ من یه مقدار زمین کشاورزی داشته سال 62یه قولنامه دستی برای دو تا پسر خودش مینویسه و زمین هارو تقسیم میکنه و دوباره سال 67 دو تا داداش حرفشون میشه و دوباره یه قولنامه دیگه مینویسه و اسم زمین ها رو داخلش ثبت میکنه و می‌نویسن تا زمانی که پدر و مادر در قید حیات هستن قولنامه معتبر می باشد و در صورت فوت پدر و مادر قولنامه فسخ و برابر قانون تقسیم می‌شود
و الان پدر و مادر فوت شده
و سال 1400 انحصار وراثت میکنن و همه وراث داخل محضر امضا میکنن و سند میخوره و برای هر زمین هم نقشه utm میگیرن که کدام زمین مال کی هست
آیا قولنامه سال 62 و 67 باطل میشه یا کسی با اون قولنامه های ادعا کنه میتونه سهم بگیره ؟
و آیا سند محضر سال 1400 معتبر است یا نه ؟
تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام نیاز به بررسی مدارک هست . در صورتی که وراث با تنظیم سند رسمس سهم الارث توافق نموده اند و هر کس سهم خود را دریافت کرده معتبر هست .