15 آذر 1402

چگونگی ساختار تقسیمات کشوری

دسته بندی : شهرداریها | کمیسیون ماده 99
الهه طالبی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام، ما در بخش بندر امام خمینی زندگی میکنیم، بخشی که در شهرستان بندرماهشهر قرار دارد. این بخش فاقد دهستان و روستاست و فرآیند بخش شدن رو به درستی طی نکرده و بخاطر موقعیت خاص و ویژه آن و نیز اهمیت این شهر (هاب غلات و هاب پتروشیمی کشور) در قبل از انقلاب به بخش تبدیل شده و حتی تصویب هیأت وزیران قبل انقلاب رو داره که به شهرستان تبدیل بشود! حال بعد از حدود 50 سال، جمعیت آن بالغ بر 100.000 نفر شده و مطابق با قانون باید به شهرستان تبدیل شود. اما با توجه به اینکه روستا و دهستان ندارد، عملاً هنوز تعریف بخش را به درستی ندارد و چه برسد به شهرستان شدن!! هرگز هم تفاهمی با شهرهای همجوار نشده برای موضوع تقسیم اراضی جهت شهرستان شدن... «« سؤال مشخص من این است که امکانش هست که بخشی در کشور بدون در نظر گرفتن ساختار تقسیمات کشوری، همچون قبل انقلاب (با تصویب هیأت وزیران و...) به شهرستان تبدیل بشود؟؟ »»

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام، وقت بخیر تصمیم گیری درخصوص ساختار تقسیمات کشوری به عهده دولت می باشد.