ارث و امور مربوط به ورثه

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تقسیم ترکه
محسن حاجی آبادی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام من 3سال باهمسرم ازدواج کردم و ایشون یه پسر دارن که زن و بچه داره.
همسرم برای من از لحاظ مهریه و مالکیت ملکی برام کاری انجام نداده
مهریه ام11سکه است وگفت بعد 3سال 3دونگ خونه رو میزنم به نامت
و الان نمیکنه چون شدیدا وابسته به خونش هست منم اصلا انتظاری ازش ندارم چون بخاطر مال که باش ازدواج نکردم.
ولی من بچه ندارم وبعد از ازدواج با من این خونه رو خریده و ماشین دار شده بم میگه اگه در خرید خونه و ماشین زحمت کشیده باشی سهم داری وگرنه سهم نداری حتی یخچال برام خونه خرید اصلا نمیگه مال توه میگه من خریدم مال خودم.
خواستم ببینم از لحاظ حقوقی حق و حقوق من چطوری میشه
چه وقتی در قید حیات و چه وقتی که در قید حیات نباشه.
ممنونم از پاسخگویی شما.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام از ارث ایشون یک هشتم مال شماست اما مهریه و اجرت المثل و نفقه رو میتونید مطالبه کنید و در خصوص 3 دانگ منزل اگر تعهد کتبی کردند صرفا الزام به ایفای تعهد میتونید درخواست بدید. جزیبات دیگه اگر هست در خدمتم میتونید تماس بگیرید. موفق باشید