آیا ملک متنازع فیه سند رسمی دارد؟

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تقسیم ترکه
عاطفه بذار
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام وقتتون بخیر
خواهرپدر من بعد از فوت مادرشون تمام مدارک مربوط به خونه،زمین و حتی طلاهای مادربزرگم رو پیش خودش نگهداشته و هیچ مدکی به ما نداده، از 3 سال قبل هم خونه رو به نام خودش اجاره میده و سهم پدر من رونمیده و ادعا میکنه تمام پول اجاره خرج تعمیرات خونه، خرید فیش حج و چیزای دیگه شده ولی هیچ مدرکی به پدرمن ارائه نداده. حالا ما به تازگی متوجه شدیم خونه دیگه به نام پدر بزرگم نیست ولی نمیدونیم چطور ممکنه این اتفاق افتاده باشه، هرچقدرم از ایشون سوال میکنیم هیچ جواب درستی نمیده
سوالی که از شما دارم اینکه چطور میتونیم از این خانم شکایت کنیم و حق و حقوقمون رو بگیریم؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

درود پس از فوت پدربزرگ باید گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف تقاضا نمایید تا اسامی و سهم وراث متوفی معین شوند پس از آن در صورتی که اموال متوفی مشخص باشد ضرورتی به درخواست تحریر نیست و میتوانید دادخواست تقسیم ترکه ثبت نمایید تا ترکه بین وراث تقسیم و در صورت عدم امکان تقسیم به فروش برسد. اما اگر ملک به نام عمه است در صورت سندی بودن ملک تاریخ نقل و انتقال و سبب انتقال در ثبت موجود است و میتوانید حضورا مراجعه و پیگیری نمایید . در صورتی که ملک به موجب قانونی در زمان حیات پدربزرگ به عمه منتقل نشده باشد اجره المثل ایام تصرف ، خلع ید و دستور فروش مال مشاع جز حقوق پدر محترم شما میباشد.