عدم رعایت غبطه مولی علیه

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تقسیم ترکه
حسین حسن زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام ؛ پدرم درسال 1360 فوت نمودیک پسر 5 و یک دختر3ساله از آن بجا ماندیم که پدرم ثروتمند بود و املاک زیادی شامل یک چاه موتور کشاورزی و ادوات مربوطه خانه چندین طبقه نزدیک حرم مشهد و مغازه میدان تربار داشت که ازش به ارث ماند و پدر بزرگ پدریمان قبول قیومیت کرد اما با مادرم توافق کرد 2هکتار زمین در محل سکونتش روستای پدری به همراه یک حج واجب به نیابت از پسرش شفاهی سرپرستی ما را به مادرم داد و مادر و تک دایی و تک عمو که پسر خاله ودختر خاله هم هستند با هم کل اموال فوق الذکر پدری را نقد کرده و یک خانه نقلی برای مادرمان خریدند و الباقی را بین هم جهت کاسبی در اختیار گرفتند و ماهیانه مبلغ 3000تومان به مادرم می دادند که بعد سن قانونی که به ما برگردانند عملا بی ارزش شده بود و فقط پول پیش رهن یک خانه کوچک میشد دادند و ارث پدری کلا از بین رفت بخاطر تورم عدم فکر اقتصادی و حس مسئولیت و ما دو بچه یتیم پولدار در بزرگسالی فقیر و بی چیز ماندیم ،حال سوال من این است آیا اینها اجازه داشتند چنین کنند با اموال صغار دوما ایا معاملات واگذاری انها سالم است یا باطل با قولنامه و توافق جمعی و ایا امکان فسخ هست.ممنون

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام.قیم نسبت به محجور و صغیر و اموالش مسئولیت دارد و با شرایطی معاملاتش علی الخصوص در غیرمنقول باطل است. بهرحال قیم و ولی و ... در برابر تلف اموال مسئولیت دارند.