14 مرداد 1401

فروش مال از طریق وراث و تعیین و تکلیف مستاجرین

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تقسیم ترکه
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام وقت شما بخیر باشه . پدر بنده فوت کردن ، ورثه پدرم ۱۲ نفر هستند . از پدرم پنج واحد آپارتمان بجا مانده است . که پایان کار ساختمان گرفته شده است . و سند خود زمین موجود است . درخواست صدور سند برای واحد های خود رو ندادیم چون به نام تمام وراث سند صادر میشود . ورثه بر سر تقسیم این واحد ها به توافق نرسیدن . و یک نکته اینکه واحدا از زمان پدرم در رهن و اجاره مستاجر بودن ، و ورثه تا الان به روال اجاره دادن واحدا رضایت داشتن و اجاره داده شده . بنده به تازگی توانستم پایان کار ساختمان را أخذ کنم که آماده صدور سند میشه . الان میخایم بفروشیم واحدا رو ولی یکی از ورثه ناراضی هست ، برای درخواست فروش ، باید گواهی عدم تقسیم از ثبت اسناد بگیرم و بعد درخواست فروش ثبت کنم که از طریق مزایده به فروش برسه؟ مدت زمان فروش از طریق مزایده چند ماه هستش ؟ و اینکه تکلیف مستأجران چه میشود ؟ ممنون میشوم راهنمایی کنید .

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم بله همانگونه بیان نمودید باید از ثبت نامه غیر قابل تقسیم یا افراز گرفته شود وسپس از طریق دادگاه با گواهی انحصار وراثتی که دریافت نموده اید تقاضا دستور فروش نمایید که مزایده از از یکماه تا ۶ ماه بستگی به منطفه و رونده پروندهای دیگر دارد که زمان نیاز دارد و مستاجرین تا اتمام قرارداد سکونت دارند و سپس درصورت توافق با خریداران تمدید یا تخلیه نمایند