15 مرداد 1401

تنفیذ وصیت نامه و انحصارو وراثت

دسته بندی : ارث و امور حسبی | تقسیم ترکه
محمد بابایی فیشانی
کارشناس حقوقی
سوال کاربر :

سلام سال ۸۳ پدربزرگم فوت شد و طبق وصیت نامه ای که اون زمان بزرگان روستا زیرش امضا کردند ،خانه ای در شهر داشت برای ۵ تا دخترش و زمین های کشاورزیش برای دوتا پسرش که تقریبا اون زمان ارزش یکسانی داشتند. سال ۹۲ دختراش اقدام به فروش خانه میکنند و در حال امضا کردن قولنامه پدر من ازشون رسید میگیره که حقشون از ارث بردن و پسرا هیچ سهمی از این خانه نبردن و دخترا هم هیچ حقی از زمین های کشاورزی ندارندو هروقت پسرا بخواهند باید بیان برایشان امضا بزنند. همشون اثر انگشت زدن.
چندسالی هست که کارای انحصار وراثت کردیم و نمیان برای امضا انحصار وراثت.
حالا جدیدا یکیشون شکایت کرده که من از زمین های کشاورزی سهم دارم و سهم منو نمیدن. خواستم ببینم به چه صورت میشه. وقتی طبق وصیت تقسیم شده و همشونم رسید دادن که دیگه سهمی ندارن میتونن دوباره سهمی بگیرن؟

پاسخ کارشناس حقوقی :

بااحترام کاربر محترم گواهی انحصار وراثت اگر گرفته نشده است نیازی به حضور انها نیست خود شورا استعلامات را اخذ مینماید اما اگر گرفته باشید باید وصیت نامه و ان تقسیم ترکه که امضاء نمودن و ترکه خود را اخذ نمودن را از طریق دادگاه تنفیذ نمایید و سپس اقدام بفروش بقیه اموال بدون جضور انها انجام دهید