مهریه

احمد جمشیدوند
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

باسلام
خانمی هستم (باکره) که ۳ ساله عقد کردیم .که همسرم بعد از عقد دیگه منو نخواست،که گه گاهی هم بصورت غیر مستقیم میگفت ما به درد هم نمیخوریم،ومن تو این ۳ سال به خاطر اذیت و آزار خودش از لحاظ روحی آسیب دیدم،همیشه ازم ایراد میگرفت ،فحش میداد ،تهمت میزد،اما من میگفتم اشکالی نداره تو هر خانواده ایی جر و بحث میشه و بخاط همین تواین ۳ سال اقدام به هیچ کاری نکردم،واز اولم قصدش طلاق دادنه من بود که من نمیدونستم،بعد یک مدت اولاومد به بهانه ی بدهی طلا هامو ازم گرفت،ومنم بدونه چون وچرا دادم گفتم مهم بدهیشه باز میگیریم،وهمه ی کاراشو به این روش پیش برد،؛ تا اینکه دوباره بعد یک مدت رسید به مهریه که اونم یک جور بپیچونه،هی میگفت اگه مهریتو ببخشی میریم سر زندگیمون،اما من قبول نکردم،خلاصه تا این مدتم تمرکزش رو مهریه بود که نده یا اینکه جزیی از اونو بده،بعد دید فایده نداره،۴ یا ۵ ماه میشه که تقاضای طلاق داده،.ومن تازه متوجه شدم که منو نمیخواسته همه ی کاراش فقط یک بازی بوده.
قبلا تواین سایت پرسیده بودم مهریه ب چه صورت میشه؟
پاسخ داده بودید که نصف مهریه به خاطر باکره بودن به شما تعلق میگیره.،
حالا سوالم اینه،باوجود اینکه تقاضای طلاق داده(و باکره هستم)تا قبل از حضور در دادگاه و جاری شدن صیغه ی طلاق من میتونم مهریه و نفقه ام رو به اجرا بزارم و کل مهریه ام رو ازشون مطالبه کنم یا نه؟

همچنین میتونم طلا ها مو دوباره ازش پس بگیرم یا نه؟
اینم میدونستم که محتاج به پول اون طلا ها نبود ،اما بعدها متوجه شدم نقشه ایی بیش نبود.

لطفا راهنمایی ام کنید.

قبلاهم تواین سایت سوالی مطرح کرده بودم که انتظار نداشتم جوابشو دریافت کنم،به خاطر همین دوباره سوالمو تواین سایت طرح کردم.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام بله شما می توانید طی دادخواست های مجزا تقاضای مطالبه مهریه و نفقه خود را بنمایید ولیکن اگر شوهر شما تقاضای طلاق داده باشد دادگاه در رای خود تکلیف مهریه و نفقه را مشخص خواهد کرد ولی جداگانه اقدام نمایید بهتر است . در خصوص طلاجات باید بتوانید اثبات نمایید طلاجات را به ایشان تحویل داده اید تا بتوانید مسترد نمایید.