14 بهمن 1401

صدور حکم موت فرضی غایب مفقود الاثر

دسته بندی : ارث و امور حسبی | صدور حکم موت فرضی
نازنین نبی زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام.احتراما به عرض می رسانم که پدر بنده ۳ماه است که فوت شده.ودارای دوزن بود که از زن اول ۵بچه وزن دوم دو فرزند بجا مانده.که دولت وی هم فوت شده اند.از زن اول پسری دارد که مدت ۸ سال است که ناپدید شده وبه تمامی ارگانها رفتیم و خبری نشد تا الان که دادگاه روزنامه کرده.میخواستم ببینم که به ایشان ارث تعلق میگیرد یانه؟آخه الان بچه ها باهم جروبحث دارن سر این موضوع.که خواهر بنده رفته دادگاه تقاضای موت فرضی کرده ،میخواستم ببینم دادگاه قبول میکند یلثانه؟چون ایشان یک بار دیگر هم ناپدید شد وبعد از ۳ماه اومد.ولی الان ۸سال است که هیچ کس ازش خبرنداره،دارین نفرات میگن به ما گفته می رم دنبال گنج،و قبلا از مساعدت شما کمال تشکر را دارم.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام وقت بخیر به موجب ماده ۱۰۱۹ قانون مدنی “حکم موت فرضی غایب در موردی صادر می شود که از تاریخ آخرین خبری که از حیات او رسیده است، مدتی گذشته باشد که عادتا چنین شخصی زنده نمی ماند”. در مواد ۱۰۲۰ لغایت ۱۰۲۲ قانون مدنی مواردی که شخص غایب مفقودالاثر زنده فرض نمی شود بیان شده است. با توجه به این مواد در می یابیم که مدتی که شخص پس از گذشت آن عادتا زنده فرض نمی شود، حداقل سه سال و حداکثر ده سال است.پس دادگاه با احراز شرایط حکم موت فرضی را صادر خواهد کرد