صدور حکم فوت فرضی و تقسیم اموال غایب مفقودالاثر

دسته بندی : ارث و امور حسبی | صدور حکم موت فرضی
مجید شیخی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

با با سلام
اگر کسی امین اموال فرد غایب مفقودالاثر باشد .و فرد غایب یک قطعه زمین با سند منگوله دار دارد که زمین مشاعی است .ایا امین اموال میتواند آن قطعه زمین را بفروشد و بین سایر وراث تقسیم‌کند به صورت توافقی با سایر وراث؟
فرد غایب اکنون ۵۴ساله است آیا نمیتوان برایش فوت فرضی درخواست کرد با توجه با اینکه حدود ۱۶سال است که غایب است.
واینکه در حالا حاضر چون زمینش مشترک با سایر مالکین است امین اموال چه کاری میتواند انجام دهد.
و اگر امین اموال زمین را بفروشد و بین سایر وراث با توافق تقسیم کند و‌هیچ شاکی ای نداشته باشد مشکلی پیش می آید؟

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با سلام و عرض ادب بهتر است ابتدا ورثه اقدام کنند برای صدور حکم فوت فرضی . می توانند با ثبت دادخواست، از طریق دفاتر قضایی، تقاضای صدور حکم موت فرضی را داشته باشند. پس از طی شدن روال و صدور حکم اموال به تصرف قطعی ورثه داده می شود . البته مطابق ماده 1025 قانون مدنی «وراث غایب مفقودالاثر می‌توانند قبل از صدور حکم موت فرضی او نیز از محکمه تقاضا کنند که دارایی او را به تصرف آن‌ها بدهد؛ مشروط بر اینکه اولاً غایب مزبور کسی را برای اداره اموال خود معین نکرده باشد و ثانیاً دو سال تمام از آخرین خبر غایب گذشته باشد؛ بدون اینکه حیات یا ممات او معلوم باشد. در این مورد رعایت ماده 1023 قانون مدنی، راجع به اعلان مدت یک سال حتمی است.» اما به نظر بنده بهتر است برای صدور حکم فوت فرضی اقدام نمایند .