27 تیر 1402

اعلام موت فرضی مفقود الاثر

دسته بندی : ارث و امور حسبی | صدور حکم موت فرضی
الهه حقی
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام و وقت بخیر؛
ما شرکتی داریم با سابقه بالا و قدیمی. یکی از سهامداران شرکت حدود 40 سال پیش از کشور خارج شده و از ایشان اطلاعاتی در دست نیست و حتی احتمال فوت ایشان در خارج از کشور میباشد و اطلاعاتی از وجود یا عدم وجود فرزند ایشان هم نداریم. حال با اینکه درصد سهام ایشان بسیار ناچیز است( در حد یک دهم درصد) اما در هر زمینه ای که شرکت بخواهد اعمال تغییرات کند مثلا تغییر ماهیت به سهامی عام و امثالهم میگویند نیاز به حضور یا اجازه یا وکالت این شخص می باشد. این موضوع مشکلات عدیده ای را رقم زده و جلوی اعمال تغییرات و اصلاحات را گرفته. سوال اینکه از چه طریق میتوان این مشکل را حل یا سهام او را به یکی از افراد انتقال داد تا دیگر نیازی به حضور وی نباشد. با تشکر

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

با درود بر شما باید از دادگاه حقوقی تقاضای اعلام موت فرضی شخص مفقود الاثر رو بدید که بعد از اعلام موت فرضی درخواست انحصاری وراثت کنید که اگر ورثه پیدا شد خوب اگر نه به عنوان مال بی وارث به دولت واگذار می شود و از اون پس اختیار مال دست امام حاضر خواهد بود