08 مهر 1402

مراحل اداری تقاضای برقراری مستمری پدر فوت شده از جانب ورثه

دسته بندی : ارث و امور حسبی | مطالبه ثمنیه ترکه غیر منقول
طیبه جمال زاده
وکیل پایه یک دادگستری
سوال کاربر :

سلام بنده از اردیبهشت دارم حقوق پدرمو میگیرم همون 25 درصد.میخواستم ببینم کی باید برم بیمه برتی معرغی چون دوره بهم ووام پلاتین داره گفتم بپرسم.ممنون میشم راهنماییم کنیید.سپاس.

پاسخ وکیل پایه یک دادگستری :

سلام و وقت بخیر سوال شما کامل نیست؛ اینکه چه نسبتی با متوفی دارید؟ وضعیت تاهل , سلامت , اشتغال و... را مشخص نکردید. اما کلیت مراحل مراجعه رو خدمتتون عرض میکنم. مراحل اداری برقراری مستمری برای بازماندگان متوفی بدین صورت است که؛ وراث می‌بایست به سازمان تأمین اجتماعی مراجعه نمایند و مدارک زیر را ارائه کنند. 1-فرم درخواست ورثه مبنی بر تقاضای برقراری مستمری 2+گواهی فوت صادر شده توسط سازمان ثبت احوال 3-اصل و کپی مدارک شناسایی متوفی 4-اصل و کپی سند رسمی عقد دائم همسر متوفی 5-گواهی اشتغال به تحصیل برای فرزندان پسر بالای 18 سال 6-اصل و کپی گواهی انحصار وراثت 7-اصل و کپی مدارک شناسایی ورثه اینها کلیت مدارک است اگر شرایط خاصی متقاضی داشته باشد باید مدرک دال بر اثبات آن شرایط نیز ضمیمه مدارک شود. نوجه؛ به موجب بند یک ماده 48 قانون حمایت از خانواده، ازدواج  مجدد همسر بازمانده بیمه شده متوفی، مانع از دریافت مستمری، توسط وی نمی باشد. بنابراین، از آنجا که از سال 1394، اطلاعات مربوط به تولد و فوت، از سوی سازمان ثبت احوال، به شکل آنلاین، برای سازمان تامین‌اجتماعی، ارسال گردیده، نیازی نیست تا همسر بازمانده بیمه شده متوفی، جهت اطمینان از برقراری تداوم پرداخت مستمری به شعب تامین اجتماعی، مراجعه نماید. موفق باشید